ProfessorJordi Borràs
Durada16 h en 8 sessions
Inici-finalDEL 17 D’ABRIL AL 12 DE JUNY
HorariDimarts de 19.15 a 21.15 h.
Preu65,63 €

El taller de fotografia documental és curs pràctic per a aquelles persones interessades en treballar amb la realitat a través de les seves fotografies amb una mirada i un estil propis. Una introducció al fotoperiodisme i a la fotografia documental amb perspectiva social.

Treballarem la creació d’un reportatge fotogràfic fet pels alumnes amb l’objectiu final d’adquirir coneixements pràctics i teòrics de la fotografia documental i de les seves disciplines : fotoperiodisme, fotografia de carrer i la fotografia documental d’autor amb perspectiva social.

A qui va destinat
A tot públic interessat en el fotoperiodisme amb coneixements tècnics de càmeres reflex i composició fotogràfica.S’ha de tenir nocions bàsiques de domini tècnic de la càmera.

Objectiu del taller
Taller teòric-pràctic per apropar-se a l’especialitat professional de la fotografia en mitjans de comunicació gràfics i agències de notícies. Els participants d’aquest curs inicial en fotoperiodisme s’enfrontaran als mateixos reptes que els fotògrafs de premsa s’enfronten diàriament en el seu ofici.

Metodologia
Curs teòric-pràctic on les sessions es divideixen en teoria especifica i revisió dels encàrrecs realitzats en les sessions anteriors. També hi haurà formació pràctica i teòrica en edició gràfica.

Programa

  • Fotografia de notícies diàries.
  • Fotografia en situacions conflictives en terreny urbà.
  • Foto-galeries a mitjans de comunicació.
  • Drets i deures del fotoperiodista.
  • El retrat en premsa.
  • Edició gràfica.Narrativa visual.

Material
Càmera rèflex digital, o bé càmera compacta amb opcions manuals.