ProfessorJovan Horvath
Durada17 h en 6 sessions
Inici-finalDel 26 d’abril al 31 de maig
HorariDivendres de 18.30 a 21.30 h. La 1a. classe tindrà una durada de 2 h
Preu76,23 €

En curs de fotografia d’objectes de caràcter pràctic farem fotos de les típiques situacions en què es troba el fotògraf de productes. Veurem els tractaments de les diverses superfícies i materials: menjar, metalls, roba, teixit, fusta, vidres, plàstics, etc.

Objectiu del taller
Aprendre a improvisar amb materials assequibles per imitar els efectes de la il·luminació professional.

Metodologia
Teòric i pràctic. Després de la primera classe, en la qual detallem els aspectes històrics i teòrics del gènere, la resta de sessions es dediquen a la pràctica de diferents estils de la fotografia d’objecte i les pautes de l’enllumenat dels diferents materials.

Programa
Durant les sessions pràctiques ens enfrontarem amb les típiques situacions de la fotografia de producte, tant en la seva vessant artística com comercial.

El bodegonista contemporani ha de poder solucionar la il·luminació de diferents materials com metall, vidre, fusta, diferents tipus de teixits, comestibles, objectes reflectants, etc.

També ha d’aprofitar els efectes de llum per ressaltar o reduir l’efecte de les textures naturals.

Mitjançant la col·locació de la càmera i/o l’ús de lents crear un determinat tipus de geometria de l’objecte i del conjunt de la natura morta. Les sessions pràctiques les dedicarem a adquirir els rudiments d’aquestes habilitats tècniques i estètiques.

Material
Objectes diversos, paper de plata, paper vegetal, teles o llençols, draps de cuina, petits miralls, llanternes de qualsevol tipus, acetats en colors, etc.

Material que s’ha de portar: Imprescindible càmera de fotos. 

A qui va destinat
Aquelles persones que vulguin treballar, amb objectes,  aspectes  com la composició i la il·luminació, així com experimentar amb les textures i els detalls d’objectes inanimats.

És important tenir un control en el mode “manual” de la càmera reflex i nocions bàsiques de fotografia.