ProfessorXavier García
Durada12h en 4 sessions
Inici/FinalDEL 5 al 26 de FEBRER
HorariDilluns, d’11 a 14 h
Preu49,22 € (Suplement: 15 €)

Al taller de gaudint el pa a casa  aprendrem a elaborar pans blancs, integrals, de cereals, coques… Amb bons ingredients i molta paciència, coneixerem les tècniques bàsiques per poder fer a casa pans de forma senzilla i pràctica.

Objectiu del taller
Aprendre els fonaments de la fleca artesana aplicats a l’àmbit domèstic.

Metodologia
Mitjançant la pràctica, les participants podran adquirir els coneixements bàsics de les matèries i processos que permeten elaborar pans de qualitat a casa.

Programa
Sessió 1: Com es fa el pa? Amassat. Repòs. Fermentació. Divisió i format. Cocció. Conservació i consum. Qüestions freqüents del pa a casa. Receptes: pa de pagès, coca de forner.

Sessió 2: El llevat i la fermentació del pa. Preferments amb llevat fresc. Massa mare i preferments. Receptes: Baguette, Pa rústic francès, Pa integral.

Sessió 3: El cereal i la farina. Tipus de farina de blat i usos més freqüents. Inici del cultiu de llevat mare natural. Refresc del llevat mare natural. Receptes: Pa rústic de nous, Pa rústic de llevat mare natural, Pa de cereals i llavors.

Sessió 4: La qualitat del pa. El pa d’abans. Receptes: Pa a l’antiga, Massa italiana de pizza, Fougasse provençal d’olives.

Material que s’ha de portar
MOLT IMPORTANT: Per a l’elaboració de receptes, seria necessari dur un bol (gran), un drap de cuina i una bossa de plàstic (on hi puguem ficar el bol).

I és recomanable portar calçat i roba còmoda i, si es vol, càmera (pot ser interessant per alguns processos).

A qui va destinat
Per a panarres principiants i també pels que ja fan pa a casa. Sessions per gaudir d’un procés mil·lenari a la nostra cuina, tot recuperant els sabors, les tècniques i la cultura alimentària.

No cal tenir coneixements previs.