Professor:Elisa Pellacani, Associació ILDE 
Durada:10 h en 2 sessions
Inici/final:26 I 27 DE MAIG
Dia:Divendres de 18 a 21 h

Dissabte de 10.30 a 14 i de 16 a 19.30 h

Preu:41,02 € (Suplement: 2 €)

Un llibre nou en el concepte i en el format neix en la seva ideació sense l’ús de l’ordinador: només amb paper i poques eines útils per donar forma a un projecte on la llibertat expressiva jugui amb la pràctica de formats i mètodes gràfics.

A través una metodologia simple i rigorosa, es realitzen prototips, considerant l’ús de les tecnologies contemporànies de reproducció, per passar del prototip a la seva edició en mes còpies.

A vegades, es valorarà que no és possible, ja que no totes les obres d’art són fetes per ser múltiples. Redescobrir l’antic valor del projecte abans que pensar a l’acabat, treballar amb una renovada importància de la manualitat per experimentar possibilitats editorials.

Objectiu del taller
Realització d’una idea personal en u o més llibres/prototips (es proposaran línies temàtiques de inspiració), treballant en plena llibertat estilística i segons el propi recorregut artístic/expressiu. Es valorarà també les possibilitats de reproducció en edició del prototip.

Metodologia
Una metodologia simple i rigorosa per seguir practicant en el propi estudi sobre noves possibilitats de producció editorial. Quan es practica de forma manual, amb paper, tisores, regla i llapis, es relaciona el contingut narratiu amb diverses estructures possibles.

Programa
Introducció històrica/critica sobre el llibre i el llibre d’artista, anàlisi guiada amb llibres “d’artistes” i llibres editats.
Propostes de temàtiques i conceptes, relacionats a diferents mètodes de enquadernació.

Practica assistida per al desenvolupament d’una idea i d’un format personal combinant/escollint entre els proposats.

Material que s’ha de portar
Estoig personal amb: un llapis dur i un de tou, una regla, una esquadra, un cúter, unes tisores, llapisses, pinzells de punta plana.

Materials que poden ser útils: retalls d’imatges, papers diferents, petits objectes, …

Llibres que per alguna raó tinguin un interès específic per al participant i obres (si en té) que hagi realitzat i que siguin distintives de la seva sensibilitat expressiva.

A qui va destinat
A qui ja fa llibres i vol experimentar un recorregut creatiu i metodològic sobre l’edició artística.

A qui mai ha fet llibres però vol començar.

Benvinguts il·lustradors, dissenyadors, escriptors i fotògrafs!!!