ProfessorNataliya Kolesova de Mad Marx
Durada16 h en 8 sessions
Inici-finalDel 29 d’abril a l’1 de juliol
DiaDilluns de 19.30 a 21.30 h
Preu65,63 €

Tots tenim una història al cap. Des de que som petits la gent gran ens enganya amb contes plens d’aventures i desafiaments.

Quan som una mica més grans, són altres adults els que ens fan oblidar la nostra realitat mentre ens mantenen enganxats a la butaca durant una hora i mitja amb personatges i les seves vides trepidants.

I quan per fi estem preparats per explicar la nostra pròpia pel·lícula, aquella que tenim al cap… no sabem per on començar.

L’escriptura d’un guió, com qualsevol altre ofici, té la seva pròpia tècnica. Un viatge fascinant en el qual creem del no res tot un univers de situacions i personatges, i juguem a ser Déu amb ells atorgant-los veu, la nostra pròpia veu.

Valdrà la pena explicar la meva història? Si coneixem les estructures i el procés narratiu, només necessitarem una bona idea…

Objectiu del taller
Conèixer des de la base i aprendre a utilitzar totes les eines narratives de les que disposa un guionista per dur a terme la seva història. Quins són els passos per transmetre la nostra història al paper i construir un relat i uns personatges que enganxin l’espectador.

Metodologia
Classes teòriques i taller pràctic d’escriptura. Explicarem pas a pas els processos del guió, il·lustrant-los amb exemples de pel·lícules cèlebres. I a partir d’aquí, cada alumne treballarà la seva història, amb l’objectiu d’acabar el taller amb una bíblia del seu guió de curtmetratge.

Programa

  • Nocions bàsiques: Quina diferència hi ha entre un guió literari i un relat? Aprendrem les normes d’escriptura d’un guió. (Classe teòrica)
  • A la recerca de la idea: Com es construeix una premissa d’un guió de curt?. (Classe pràctica)
  • Bíblia del teu curt: Què és i para què serveix? Comencem a elaborar la bíblia del teu guió, el document definitiu de venda. (Classe teòrica)
  • Argument i estructura: Aprendrem a estructurar en 3 actes la idea del curt i escriure un argument. (Classe teòrica i pràctica)
  • Personatges i localitzacions: Aprendrem a donar-li personalitat al teu protagonista i a la resta dels teus personatges. Elaborarem una fixa de personatge i escollirem les localitzacions, els llocs on ocorrerà l’acció. (Classe pràctica)
  • Planificant l’escriptura del teu guió: Escaleta base, escaleta integral i tractament. (Classe teòrica)
  • El format de guió: Com s’utilitza les plantilles d’escriptura de guió? Aprendrem que programes cal utilitzar perquè el teu guió sigui professional. (Classe teòrica i pràctica)
  • Revisió, exposició i avaluació de les Bíblies de tots els alumnes. (Classe pràctica)

A qui va destinat
A qualsevol persona, amb o sense experiència en el camp audiovisual, que vulgui aprendre a explicar una bona història

INSCRIU-T’HI