ProfessorXavi Roldan de Mad Marx
Durada6 h en 3 sessions
Inici-finalDel 3 al 17 de maig
DiaDivendres de 18 a 20 h
Preu24,61 €

L’estructura és la base de qualsevol guió, l’esquelet sense el qual tot es desinfla i tot se’n va en orris. Dominar-la, per tant, és clau. En aquest taller descobriràs com.

El taller està destinat a explicar de manera senzilla i pràctica el funcionament de l’estructura interna d’un guió de ficció per a cinema i televisió. Partint de l’estructura clàssica en tres actes s’estudiaran les intencions narratives i els pesos dramàtics de cadascun d’ells. Explicarem els punts de gir que impulsen l’interès de la història cap a una construcció climàtica i la manera de col·locar les subtrames de manera efectiva. Tot plegat incentivant la participació activa de l’alumnat, visionant exemples significatius a l’aula i elaborant exercicis pràctics.

Així doncs, el programa consistirà en una sessió d’explicació teòrica i posada en pràctica de l’estructura en tres actes, un estudi dels punts de gir i la seva funció d’impulsar l’interès dramàtic. Una segona sessió on s’investigaran la trama principal i les subtrames, on i quan han d’aparèixer i concloure i com es treballa cap a una construcció dramàtica dosificant la informació en els moments adequats. I una tercera sessió en la qual observarem trencaments en l’estructura i es tractarà de construir una idea de curtmetratge a partir d’una estructura clàssica.

Aqui va destinat aquest taller va destinat a totes aquelles o aquells que sentin inquietud per construir bones històries, sòlides i eficaces, sense la necessitat prèvia de tenir coneixements específics entorn al món del guió.