Professor Carlos Maldonado
Durada 16 h en 8 sessions
Inici-finalGrup Matí: 17 D’ABRIL AL 12 DE JUNY
Dimarts de 10.30 a 12.30 h

 

Grup Tarda: DEL 27 D’ABRIL AL 15 DE JUNY
Divendres de 17.30 a 19.30 h

 

Grup Vespre: DEL 26 D’ABRIL AL 14 DE JUNY
Dijous de 19.30 a 21.30 h

Preu  65,63 €

Coneix millor la teva càmera rèflex digital i totes les seves funcions. Adquireix les habilitats adequades per fer fotos més creatives.

 Metodologia:
El caràcter del taller és teòric-pràctic.

 Programa

Sessió 1: Revisió del material de presa de l’alumne. Aspectes físics de la càmera: visor, sistemes d’enfocament i autodisparador. Punt i zona d’enfocament, situacions conflictives i maneres d’enfocar. Situacions conflictives per a l’enfocament. Bracketing d’enfocament. Supòsits d’ús de l’autodisparament.

Sessió 2: Mides. La mida del CCD, quocient d’aspecte, resolució i dimensions físiques de les imatges. Grandària i resolució. Les diferents mides d’impressió en funció de les resolucions. La capacitat d’arxiu. Les diferències de relació entre les resolucions de la presa i les mides estàndards de còpia en les diferents impressores digitals de la indústria.

Sessió 3: Format. Els formats JPEG, TIFF, RAW, i DNG. Els formats per publicar al Web. Els diferents graus de qualitat de les imatges en funció del grau de compressió utilitzat. Els problemes de JPEG: pixelat, aliasing, blooming i moiré.

Sessió 4: L’objectiu. La distància focal, la lluminositat, la distància d’enfocament i el concepte Macro. Les diferències entre zoom digital i zoom òptic. L’equiparació de la distància focal al format de 35 mm. L’ús temàtic dels diferents angles de cobertura.

Sessió 5: L’exposició. Els sistemes de mesurament: els fotòmetres. L’histograma. La compensació EV. El concepte de mesurament per a les llums. Pràctiques de lectura de llum amb els diferents sistemes de mesurament. Els valors ISO. Els efectes de la relació Soroll/ISO. Situacions d’ús amb diferents valors ISO.

Sessió 6: Prioritat de diafragma. La profunditat de camp. La distància hiperfocal.

Sessió 7. Prioritat de temps. El moviment. Les tècniques a l’hora de prioritzar el temps.

Sessió 8. Sortida fotogràfica. Sortim a fer fotografies per posar en pràctica el que s’ha après al taller. Treballarem en aquesta sessió el balanç de blancs, prioritats i exposició.

Material que ha de portar l’alumne: Cal portar la càmera rèflex.

A qui va destinat:
Aquest taller està destinat especialment a alumnes que tinguin una càmera digital i que desitgin dominar-la per centrar-se ,posteriorment, en els aspectes creatius en el moment de la presa d’imatges. També pot ser interessant per a alumnes que, tenint algun coneixement bàsic de la fotografia convencional, volen saber quina càmera digital comprar-se.