Professor Carlos Maldonado
Durada 12 h en 6 sessions
Inici-finalGrup 1: Del 2 al 18 de JULIOL
Dilluns i dimecres de 19 a 21h

 

Grup 2: Del 3 al 19 de JULIOL
Dimarts i dijous de 19 a 21 h

Preu49,22€

Coneix millor la teva càmera rèflex i totes les seves funcions fent pràctiques a l’exterior. Adquiriràs noves habilitats per fer fotos més creatives. (el taller va destinat a persones que vulguin conèixer tècnicament la seva càmera i el seu ús)

Metodologia
Teòrica / Pràctica.

Programa

Sessió  1: Configuració del  material de  presa  de  l’alumne. Seleccionar les mides, resolució i format d’arxiu adequades en funció de la utilitat que vulguis donar-li a les teves imatges (impressió, web, monitor, etc.)

Activitat pràctica: Sistemes d’enfocament i autodisparador. Punt d’enfocament, zona d’enfocament i maneres d’enfocar. Situacions  conflictives   per   a l’enfocament. Bracketing d’enfocament. Supòsits d’ús de l’autodisparament.

Sessió  2: L’objectiu. Distància focal, lluminositat, distància d’enfocament i concepte macro.

Activitat pràctica: Ús adequat de les diferents distàncies focals en funció del tema (retrat, paisatge, arquitectura, reportatge, etc.). Ús dels diferents  angles de cobertura. Composició fotogràfica.

Sessió 3: L’exposició. Els sistemes de mesurament: fotòmetres. L’histograma. Compensació  EV. Concepte  de mesurament  per a les llums.

Activitat pràctica: Pràctiques  de lectura  de llum amb  els  diferents sistemes  de  mesurament. Valors ISO. Efectes de la relació soroll/ISO. Situacions d’ús de diferents valors ISO.

Sessió 4: Prioritat de diafragma. Profunditat de camp.  La distància  hiperfocal

Activitat pràctica: Efectes creatius de l’elecció de la profunditat de camp. Distàncies adequades d’enfocament en funció del tema a fotografiar.

Sessió 5. Prioritat  de temps. El moviment. Tècniques prioritzant  el temps.

Activitat pràctica: Congelar el moviment i interpretació creativa del moviment. Escombratges, Cops de Zoom, etc.

Sessió  6.  Fotos en color i en blanc i negre. Balanç de blancs. To i saturació. Configuració de maneres d’escena (Neutre, natural, monocrom, etc.

Activitat pràctica: Balanç de blancs per a diferents condicions de llum. Balanç de blancs personalitzat. Realització fotos amb diferents configuracions de color i blanc i negre. Valoració de resultats.

A qui va destinat: Aquest taller  està  destinat majoritàriament a alumnes que  tenen una càmera  reflex digital i desitgen  dominar-la  per centrar-se en els aspectes creatius  en el moment de la presa.