Professor:Àlex Jodar
Durada:8 h en 4 sessions
Inici/final:Del 7 al 28 de FEBRER
Dia:Dimecres, de 10 a 12 h
Preu:32,82 € (suplement: 5 €)

Al taller de bricolatge domèstic, aprendrem a fer petites reparacions d’electricitat, aigua, pintura, fusteria i de paleta. Tindrem casa nostra al dia amb el nostre propi manteniment.

Cada trimestre hi ha possibilitat de fer nous aprenentatges, tant si véns de nou com si véns des d’un altre trimestre.

Objectiu del taller
Amb diferents processos els alumnes aprenen a conèixer i a treballar amb diferents materials i eines. Al final del taller, els alumnes hauran fet entre tres o quatre pràctiques cadascú i hauran après a fer petites restauracions i reparacions d’electricitat, fontaneria i fusteria.

Metodologia: 100% pràctic

Programa
1a Sessió
: Presentació de l’activitat, ensenyar els materials, joc d’eines més adients pel bricolatge, eines que han de portar.

2a Sessió: Electricitat: colors conductors, secció, circuits F+N+T. Muntar en un tros de cable de 3×1,5mm2 un endoll mascle amb porta làmpades. Explicar com pelar els fils i no deixar filets que sobresurtin. Comprovar l’endoll amb bombeta i busca pols. Desmuntar porta làmpades i reservar endoll per a connectar amb plafó. Muntar connectors en un tros de cable coaxial de TV. Penjar làmpada.

3a Sessió: Electricitat: teoria Pladur, recordar circuits, on col·locar els mecanismes, simbologia, esquema habitació i llista de material, llista del que s’ha de fer, demostrar com marcar seguin les mides sobre el plafó, desmuntar mecanismes, mecanitzar-los i tallar canaletes. Entregar mecanismes: caixa, canaleta, endoll i interruptor.

4a Sessió: Fontaneria: tipus i parts d’una d’instal·lació (mostrar trossos de tubs, pex, coure i pvc) practica amb el tefló, flexos etc. Filtre i economitzadors d’aigua, sifó, desmuntar aixetes de tot tipus, desembussar desaigües.

5a Sessió: Fontaneria: descarregues de vàter. Parts i components d’una cisterna vàter, muntar i desmuntar cisterna.

6a Sessió: Paleta: Coneixement de material i eines, encolar tub, tallar i acollar al plafó dues rajoles de valència de 15x15cm, fer la borada, començar a emmarcar amb llistó tallant a escaire les rajoles teoria de broques, foradar les rajoles i posar silicona utilitzant sabó. Tapar els forats amb Aguaplast.

Material que s’ha de portar
Els usuaris haurien de portat les següents eines pel primer dia: Alicates universals, tornavís busca pols, ganivet i tornavís d’estrella mitjà.

Suplement econòmic:5€

A qui va destinat
Tothom que vulgui aprendre a reparar petites coses a casa seva.