ProfessorÀlex Jodar
Durada8h en 4 sessions
Inici-finalDel 24 d’abril al 22 de maig
DiaDimecres, de 10 a 12h
Preu32,82 € (suplement: 5 €)

Al taller de bricolatge domèstic, aprendrem a fer petites reparacions d’electricitat, aigua, pintura, fusteria i de paleta. Tindrem casa nostra al dia amb el nostre propi manteniment.

Cada trimestre hi ha possibilitat de fer nous aprenentatges, tant si véns de nou com si véns des d’un altre trimestre.

Objectiu del taller
Amb diferents processos els alumnes aprenen a conèixer i a treballar amb diferents materials i eines. Al final del taller, els alumnes hauran fet entre tres o quatre pràctiques cadascú i hauran après a fer petites restauracions i reparacions d’electricitat, fontaneria i fusteria.

Metodologia: 100% pràctic

Programa

1a Sessió: Presentació de l’activitat, ensenyar els materials, joc d’eines més adients pel bricolatge, eines que han de portar.

Resta de sessions: 

Electricitat: colors conductors, secció, circuits F+N+T. Muntar en un tros de cable de 3×1,5mm2 un endoll mascle amb porta làmpades. Explicar com pelar els fils i no deixar filets que sobresurtin. Comprovar l’endoll amb bombeta i busca pols. Desmuntar porta làmpades i reservar endoll per a connectar amb plafó.

Muntar connectors en un tros de cable coaxial de TV. Penjar làmpada. Teoria Pladur, recordar circuits, on col·locar els mecanismes, simbologia, esquema habitació i llista de material, llista del que s’ha de fer, demostrar com marcar seguin les mides sobre el plafó, desmuntar mecanismes, mecanitzar-los i tallar canaletes. Entregar mecanismes: caixa, canaleta, endoll i interruptor.

Fontaneria: tipus i parts d’una d’instal·lació (mostrar trossos de tubs, peix, coure i pvc) practica amb el tefló, flexos etc. Filtre i economitzadors d’aigua, sifó, desmuntar aixetes de tot tipus, desembussar desaigües. Descarregues de vàter. Parts i components d’una cisterna vàter, muntar i desmuntar cisterna.

 

Material que s’ha de portar

Els usuaris haurien de portat les següents eines pel primer dia: Alicates universals, tornavís busca pols, ganivet i tornavís d’estrella mitjà.

A qui va destinat

Tothom que vulgui aprendre a reparar petites coses a casa seva.

Suplement econòmic de 5€