ProfessorCarolina Sourdis i Ana Aitana Fernández
DuradaDurada: 14 h en 7 sessions
Inici-finalDEL 20 de FEBRER AL 3 D’ABRIL
HorariDimecres de 18 a 20 h
Preu57,43 € (Inclou una entrada per la exposició Stanley Kubrick al CCCB)

Introducció al llenguatge i la creació audiovisual de l’obra d’Stanley Kubrick. Analitzarem diferents eixos que travessen l’obra d’Stanley Kubrick i adquirirem eines d’anàlisi del llenguatge audiovisual i de la creació cinematogràfica.

D’una banda, s’abordaran els elements contextuals de l’obra d’Stanley Kubrick, els eixos temàtics des de l’anàlisi del llenguatge audiovisual. D’altra, es tractaran els aspectes concrets de la realització cinematogràfica i anàlisi des de la creació: eleccions artístiques i rellevància del domini tècnic per expressar (entendre i sentir) idees i emocions a través del cinema.

Objectiu
Els alumnes aprendran a analitzar els diferents eixos que travessen l’obra de Stanley Kubrick i adquiriran eines d’anàlisi del llenguatge audiovisual i la creació cinematogràfica.

Metodologia
Cada sessió es dedicarà a abordar diferents aspectes del cinema de Kubrick. Es facilitaran als assistents bibliografia i filmografia prèvia a les sessions per fomentar la discussió conjunta.

Programa

Sessió 1. El cinema com a mesura de la realitat. Primeres obres de Kubrick

Sessió 2. La relació de Kubrick amb els gèneres.

Sessió 3. De l’obra literària al guió o com afrontar el tabú.

Sessió 4. Visita guiada a l’exposició del CCCB

Sessió 5. L’ull de Kubrick o l’univers infinit de les imatges. El cineasta i el Departament de Fotografia: John Alcott, Douglas Milsome Larry Smith.

Sessió 6. Experimentacions amb el so o del silenci al crit. Narratives sonores en Barry Lindon i 2001: una Odisea del espacio.

Sessió 7. Dramatúrgia del muntatge – Ritme i intensitat en Eyes Wide Shut i La chaqueta metálica.

Material que s’ha de portar No cal portar cap material.

A qui va destinat: A qualsevol persona interessada pel cinema.