ACTIVITAT GRATUÏTA AMB PLACES LLIMITADES – CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

INSCRIU-T’HI

Dins del cicle Pantalla Oberta el Pati Llimona proposa, per aquest dijous 12 de setembre a partir de les 18.30 h, la projecció del curtmetratge Organitzar lo(im)posible-Las Kellys de Carme Gomila i Tonina Matamalas (2017, 14′) i del documental d’Alba Sotorra Comandant Arian, una història de dones, guerra i llibertat (2018, 77′).

ORGANITZAR LO (IM)POSIBLE

De Carme Gomila i Tonina Matamalas

“Les Kellys”, l’associació autònoma de cambreres d’hotel amb vuit grups en l’Estat espanyol, estan lluitant per a millorar les seves condicions de treball i qualitat de vida. Al llarg dels 15 minuts que tenen per a netejar una habitació, parlen de salut i medicalització, política turística, feminització de la precarietat laboral, migració, organització i resistència, elements
que s’entrecreuen per a mostrar la complexitat que estan afrontant.

COMANDANT ARIAN

De Alba Sotorra

Alba Sotorra vola des de la seva Barcelona natal, a una Síria en plena guerra, per a retratar la fascinant lluita de Arian, la comandant d’un batalló de dones que tenen com a missió alliberar la població que viu sota el jou del Daesh. La fi de Arien és aconseguir que la pròxima generació de dones puguin néixer i créixer en llibertat. La directora i Arian han conviscut durant mesos per a construir vincles d’admiració, intimitat i solidaritat, per a oferir un relat sincer i real.

PANTALLA BARCELONA

L’Institut de Cultura de Barcelona, a través de la Barcelona Film Commission, vol estimular i consolidar la difusió de la cinematografia realitzada, rodada o produïda a Barcelona i donar-la a conèixer a la ciutadania. 

Aquesta és la voluntat del programa Pantalla Barcelona que apropa el cinema recent fet a la ciutat als diferents districtes de Barcelona a través de les pantalles dels Centres Cívics.

En aquesta 4a edició, renovem la col·laboració amb l’Acadèmia del cinema i obrim vincles amb els Festivals de Cinema de la Ciutat.

 LA TARDOR DELS OFICIS DEL CINEMA a PANTALLA BARCELONA

A la vegada art i indústria, el cinema representa en termes humans, tècnics i financers la més “pesada” de les disciplines artístiques.

A poc a poc, el cinema s’ha creat dels «principis de fabricació» precís que, malgrat les permanents mutacions tecnològiques a les quals no han deixat d’adaptar-se, són encara a l’ordre del dia.

Famílies de professions i d’oficis fabriquen una pel·lícula en les seves quatre àrees i tempos diferents: escriptura i desenvolupament, producció, rodatge, postproducció i difusió. En la interpretació, en la realització, en el guió, en el vestuari, en el muntatge… qui són aquesta gent de la qual els noms apareixen en els genèrics de començament i de final d’una pel·lícula?

De la idea original a la difusió de l’obra, PANTALLA BARCELONA TARDOR proposa als espectadors i espectadores de totes les edats i gustos, la descoberta del procés de fabricació dels films, a través dels testimonis de professionals i de la pràctica del seu ofici.