Dimecres 26 de setembre a les 19h, s’inaugura el El Ciclo de Cine Independiente Lationamericano (CCIL)

“Con mi corazón en Yambo” de la realitzadora María Fernanda Restrepo, és la primera de sis funcions que podràs veure dins del cicle.

Aquest, vol ser un espai d’exhibició de pel·lícules no-comercials, que aporten una mirada crítica respecte el context que les envolta.

Aquest film equatorià tracta del Cas Restrepo, un fet ocorregut el 8 de gener de 1988 que va ser declarat crim d’estat.

Es basa en els records de la directora, germana menor de Carlos Santiago i Pedro Andrés Restrepo Arismendy, els quals van desaparèixer a l’edat de 17 i 14 anys respectivament, amb la policia nacional com a principal causant de la seva desaparició.

El cicle sorgeix com una iniciativa del Colectivo de Estudios Lationamericanos (CELAB), que pertany a la Universitat Autònoma de Barcelona. El CCIL vol ser un espai d’exhibició de pel·lícules no-comercials, que aporten una mirada crítica respecte el context que les envolta. Així doncs, amb un ampli espectre entre la ficció i el documental, els films que es projectaran en el CCIL abordaran temàtiques diverses posant especial atenció en l’òptica particular de cada realitzador. Llatinoamèrica té un gran recorregut històric com a camp audiovisual i el CCIL pretén ampliar aquest recorregut fora del seu context de producció.

Tràiler de la pel·lícula