ACTIVITAT GRATUÏTA
Inscripcions aquí

Tipus: Famílies

Nivell: Taller per a nens de 8 a 12 anys
Data: 23/02/2019
Horari: 12h – 13:30h

Ponent: Jaume Juan, Mentor Steam/ Dissenyador gràfic , Espanya

Dissenyador gràfic i Maker, és graduat per Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) com a Dissenyador especialitat Gràfic. Ha treballat en estudis de disseny gràfic especialistes en packaging com Series Nemo. També ha format part de l’equip de tecnòlegs del SPMMakers de Santa Perpetua amb el CIM UPC durant un any. Ha estat responsable de disseny en l’area de Comunicació i Promoció del CIM UPC. Apassionat pel món maker i handmade.

En aquest taller crearem entre tots tòtems amb caixes de cartró. Primer, els nens i les nenes dissenyaran la cara en píxels, mentre pinten quadres de colors i els enganxen, prenent com a exemple cares del Minecraft. Una vegada tinguin la seva caixa, s’uniran totes i es formarà una estructura vertical per a crear tòtems conjunts. Hauran de crear també el sistema de moviment, a partir de lleves i engranatges.

Objectiu:
Conèixer l’existència dels píxels i ser capaços d’abstreure una imatge per parts.
Entendre un mecanisme automatitzat amb lleves i la transmissió del moviment.

Aquest taller entra dins de la programació de la tercera edició de la Mobile Week Barcelona, un esdeveniment que connectarà tota la ciutat a través l’art, la ciència i la tecnologia amb un programa de xerrades, tallers, una exposició d’art i moltes altres activitats del 14 al 23 de febrer de 2019.
La temàtica d’aquest any és “La nostra senzilla relació amb la tecnologia”. Partim de la idea que la tecnologia, encara que estigui feta per i cap a millorar la vida de l’home, desperta sentiments contradictoris: ens sentim atrets cap a un món que ens sembla complex. Partint d’aquesta premissa, Mobile Week Barcelona 2019 aborda la complexa història entre humans i tecnologia, l’ambivalència d’opinions que ens provoca i com canvia les nostres vides, i vol fer-ho d’una forma propera, per connectar realment amb la ciutadania i parlar el seu mateix llenguatge.