Cuarenta balas . El caso Fischer-Bufano. La història de l’assassinat de dos militants obrers argentins perpetrat per la Triple A l’any 1974.
A càrrec deComisión Santiago Maldonado (convida Moolaadé Col·lectiva Feminista)
Durada3 hores i 1/2.
Inici-finalDissabte 21 de setembre
Horari16:00 a 19:30h.
ActivitatGratuïta

 

«Cuarenta balas – El caso Fischer-Bufano» és una pel·lícula que narra la història de l’assassinat de dos militants obrers argentins perpetrat per la Triple A l’any 1974. És un documental animat dirigit per Ernesto Gut i Dionisio Cardozo. En ell es recorren la vida i assassinat de Jorge Fischer i Miguel Ángel Bufano, dos militants de Política Obrera i activistes fabrils en la dècada del 70. El film narra -apel·lant a arxius històrics, entrevistes i animacions a partir dels dibuixos de Pablo Páez- la història de Jorge Fischer i Miguel Ángel Bufano, de 25 i 23 anys, respectivament, que treballaven a la fàbrica de pintures Miluz. Al desembre de 1974 van ser segrestats i assassinats per un comando de la Triple A. Els seus cossos van aparèixer en la localitat de Avellaneda, amb 40 impactes de bala.

Objectiu:

Ens interessa fer memòria sobre un període democràtic on va tenir lloc el terrorisme d’Estat, ja que, a causa de la magnitud dels genocidis perpetrats durant les dictadures, els crims polítics perpetrats amb l’anuència dels governs democràtics solen quedar silenciats, invisibilizats i abandonats a l’oblit o a la sort de la reconstrucció històrica popular.

Metodologia:

Presentació de la pel·lícula a càrrec de Sebastián Fischer, projecció i posterior debat.