Tot-Història, Associació Cultural organitza un cinefòrum  a partir de la pel·lícula The Mission (La Misión), projectada amb pantalla i equip de so de cinema.

La Misión és una pel·lícula britànica de Roland Joffé de l’any 1986.  Relata en dues hores els 150 anys d’història de les reduccions guaranís, una mena de repúbliques autònomes creades pels jesuïtes i aprovades pel poder colonial espanyol, en els confins del Paraguai, l’Argentina i el Brasil. Fa igualment al·lusió a la Guerra dels Guaranís de 1754-1756. Un jesuïta espanyol s’arrisca al bosc tropical sud-americà al s. XVIII per tal de convertir els amerindis: un treball difícil però aconseguit gràcies a la música. Se li uneix un antic caçador d’esclaus penedit que busca la redempció.

El capellà fa visitar diverses missions al cardenal Altamirano que s’impressiona pel desenvolupament i la qualitat de vida que hi descobreix. Al final del seu sojorn Altamirano revela la decisió, que havia estat presa fins i tot abans de la seva arribada a Amèrica del Sud: els jesuïtes han de deixar les reduccions. El sacerdot i el germà Rodrigo es neguen a abandonar els guaranís. De manera diferent organitzen la resistència a l’assalt de l’exèrcit portuguès vingut per aplicar els acords, signats a Europa, de repartiment de les terres entre Espanya i Portugal. La missió és destruïda: els guaranís tornen

La pel·lícula fa un ús magistral de la música de Morricone.

Us esperem a les 19h al Pati Llimona