https://patillimona.net/wp-content/uploads/2018/07/BannerWeInscripcions_T18.jpg
Inscripcions al Pati LLimona
Inscripcions PAti Llimona
Inscripcions PAti Llimona
  • Sos Monuments organitza a les 19h del 19 de setembre una xerrada sobre arqueofurtivisme

Les obres d’art són un valor econòmic i objectes del desig de persones que fan servir qualsevol mètode per aconseguir la peça que desitgen, legalment o il·legal. Les nostres esglésies han sigut freqüentment espoliades per lladres professionals que les introdueixen en circuits clandestins o bé les guarden pel seu gaudi. Un altre mena de delicte és l’excavació de indrets arqueològics sense permís i posar les seves treballes en els mercats clandestins. Aquests tipus de robatoris empobreixen al propietari legítim i al país. D’aquí que la acció de la policia especialitzada sigui molt important i que requereixi la col·laboració d’especialistes en art o arqueologia.

El 19 de setembre anem a parlar d’això. El nostre soci Joan Carles Alay, doctor en arqueologia i expert en elaboració de perfils criminològics ha participat en investigacions policials i ens farà una introducció a l’arqueofurtivisme en el marc de l’arqueologia forense. Comentarà investigacions històriques, jurídiques i criminològiques que es porten a terme, així com diversos casos singulars, tan internacionals, estatals o catalans.

Joan Carles Alay és, a més a més, responsable de la Comissió de Patrimoni de la Societat Catalana d’Arqueologia i Director d’Investigació, de la Societat Espanyola d’Investigació de perfils Criminològics i vicepresident de l’entitat.
Tot plegat ens fa suposar que serà molt interessant.