A partir de les 19h de dimecres 17 d’octubre dues projeccions per el cicle de cinema independent llatinoamericà

Aquest, vol ser un espai d’exhibició de pel·lícules no-comercials, que aporten una mirada crítica respecte el context que les envolta.

Agarrando el puebloLuis Ospina i Carlos Mayolo, Colòmbia, 1978, 28min.
Aquesta pel·lícula és potser, una de les obres més reconegudes i destacades en la història del cinema colombià. Agafant poble és un manifest en contra de la manera de fer cinema de molts realitzadors contemporanis a Ospina I Mayolo; allà, el concepte de pornomiseria emergeix en una crítica al cinema dins del cinema, a l’abús de les condicions de subdesenvolupament i marginalitat dels països llatinoamericans com a excusa per cridar l’atenció del públic estranger

Entre lo sagrado y lo profano Pablo Márquez, Mèxic, 2014, 78min.
La pel·lícula és un intens retrat de la ciutat de Guadalajara, amb els seus contrastos físics i morals. La mirada sobre diferents espais relacionats amb la fe i la passió pels plaers mundans. Márquez es submergeix en aquests espais per reflexionar sobre les passions col·lectives.
El documental proposa una exploració visual i antropològica a través de l’esperit de l’home; recorre la prima línia que hi ha entre la religió, la fe, la política, la violència i la mort, íntimament lligades en aquest retrat social.