Del 19 de gener al 16 de març de 2024.

Vermut clausura amb visita comentada per l’autor: 16 de març, a les 12 h.

En aquesta exposició de solarigrafies en format d’instal·lació física, mostro una selecció dels meus projectes de fotografia alternativa i experimental, en els quals barrejo art i ciència buscant l’estètica d’aquesta. Amb la col·laboració especial d’artistes internacionals com Yoshihito Suzuki i Me Lata.

A la qual pots observar:

El sol, com a protagonista, l’estrella lluminosa més pròxima al nostre planeta i el màxim generador de llum, sense la qual no existiria la fotografia.

Solarigrafias, astrofotografies estenopeiques híbrides entre captura analògica d’exposició extrema i posterior tractament digital. Respectuoses amb el medi ambient sense químics en el revelat ni en el positivat. On màgicament es fan visibles els traços de l’aparent recorregut del sol, dia rere dia. Imatge invisible a l’ull humà, que no és capaç de captar ni retenir per si sol. Un timelapse analògic i artesanal amb look pictòric d’un món eteri de paisatges onírics.

LataCams, càmeres de fotografia, analògiques, estenopeiques i recarregables especials per a llargues exposicions en exteriors. Dissenyades i construïdes per mi artesanalment per a cada ocasió, reutilitzant materials i objectes quotidians en desús. Són les protagonistes d’aquest còctel de tècniques fotogràfiques i calmós procés de creació, per a mi tant o més importants que els impredictibles resultats finals.

Gràcies i només desitjo que somriguis, ja que totes les càmeres LataCam de la sala Foyer estaran actives.
#PaisatgesSolarsPatillimona #JBCunillera @PhotoSensitiveExperiences

———–

Jordi Bofill Cunillera  és un fotògraf especialitzat en solarigrafía i molt fotosensible.  Va néixer un assolellat diumenge de primavera a l’hora del vermut en ple barri de Gràcia de Barcelona. Enamorat de la seva ciutat cosmopolita a la vora de la mar Mediterrània sempre ha viscut i treballat en ella. Gaudeix recol·lectant aranyons silvestres en plena naturalesa per a macerar el seu propi patxaran.

Apassionat per la fotografia des de molt jove, la seva formació ha estat principalment com a aprenent autodidacta i molt creativa. Tot va començar en conèixer al fotògraf Tino Soriano, que es va convertir en el seu mentor i amic. El que li va motivar a fer els seus primers passos en el món de la imatge, concretament en fotografia de viatge, que s’han traduït a publicar articles, realitzar exposicions i aconseguir diversos premis.

Des de 1980 porta treballant en comunicació audiovisual, la major part del temps com a operador de càmera i grua de vídeo/tv.

En 2017 descobreix un procés fotogràfic slow, respectuós amb el medi ambient, alternatiu, experimental, nou i molt original: la solarigrafía; la qual es converteix en la seva passió i és la base del seu projecte fotogràfic personal sota el nom en instagram de @PhotoSensitiveExperiences. Així com a la construcció artesanal de les seves càmeres estenopeiques “LataCam” especials per a això. El seu motiu d’inspiració actualment són les atmosferes tant visuals com sonores que recreen el futur distòpic de Blade Runner, així com les paletes de colors de 2049.

La seva passió per compartir aquesta especialització fotogràfica tan conscient i slow, l’ha portat a captar solarigrafies per encàrrec, fer conferències, impartir tallers i exposar la seva obra, a galeries d’art com Projekteria. per a museus com Cosmocaixa, Centres Cívics com El Pati Llimona i a festivals com el International Festival on Experimental Photography, així com a vendre les seves càmeres de suprareciclatge, LataCam.

Ig: @PhotoSensitiveExperiences

Inauguració: 1 de febrer a les 19 h.

Lloc: Plafó d’entrada i sala Foyer.